4,7/5 Trustpilot (117 reviews)

4,9/5 Google (21 reviews)

Op 9 maart 2023 is Raphael Mechoulam overleden. Een topwetenschapper en pionier op het gebied van cannabis.

In memoriam

De gerenommeerde cannabiswetenschapper Raphael Mechoulam is op 92-jarige leeftijd overleden.

De vader van het cannabisonderzoek
Onder zijn vele prestaties wordt Dr. Mechoulam gecrediteerd als de eerste persoon die THC synthetiseerde. Mechoulam kocht in het begin van de jaren zestig, terwijl hij als scheikundige werkte bij het Weizmann Instituut, wat cannabismateriaal van de Israëlische politie met de bedoeling de psychoactieve component van de plant te isoleren en te identificeren, wat in die tijd nog nooit was gedaan. “Morfine was in de negentiende eeuw, begin negentiende eeuw geïsoleerd uit opium”, vertelde Mechoulam in een interview in 2014 aan CNN. “Cocaïne was halverwege de negentiende eeuw geïsoleerd uit cocabladeren. En hier waren we, halverwege de twintigste eeuw, en toch was de chemie van cannabis niet bekend.

THC en het endocannabinoïde systeem
”Hij slaagde en deed de ontdekking van tetrahydrocannabinol (THC). Hij en zijn collega’s gingen vervolgens door met het isoleren, ophelderen en synthetiseren van nog meer cannabinoïden (zoals de chemicaliën bekend werden), waaronder cannabidiol (CBD), cannabigerol (CBG) en cannabichromene (CBC). Deze ontdekkingen legden de basis voor chemisch onderzoek naar cannabis en droegen bij tot toekomstige ontdekkingen, zoals de opheldering van de lichaamseigen cannabinoïde-receptoren in de jaren 80 en 90.

En opnieuw bleek Mechoulam de pionier te zijn. In 1992 leidde hij onderzoek dat het bewijs leverde dat er een stof is die door het lichaam wordt aangemaakt en de CB1-receptor activeert. Anandamide!

CBDA gestabiliseerd
Op de cannabisconferentie CannMed in Californië in 2019 kondigde de toen 88-jarige een andere cannabiscreatie aan: synthetisch stabiel cannabidiolzuur (CBDA), geschikt voor klinisch gebruik. ” Tijdens zijn toespraak drong hij er bij de wetenschappelijke gemeenschap op aan om meer onderzoek naar medicinale cannabis te steunen en betreurde hij de onderzoekstijd die al verloren was gegaan en de patiënten die op cannabis gebaseerde behandelingen voor aandoeningen zoals epilepsie hadden gemist. “Hebben we 30 jaar moeten wachten? Nee’, zei hij in 2019. ‘We hadden duizenden kinderen kunnen helpen, maar dat hebben we niet gedaan.’

Bedankt papa cannabis en rust zacht.

Nieuw!

Hempiness maandverband en tampons.